Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam

alexander.brouwer@qo-amsterdam.com
www.qo-amsterdam.com

Alexander Brouwer

Executive Chef
QO Amsterdam – Persijn en Juniper & Kin

Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam

alexander.brouwer@qo-amsterdam.com
www.qo-amsterdam.comWie is Alexander Brouwer?
Alexander Brouwer is geboren aan de Zeeuwse kust met een passie voor kwaliteitsproducten. Om het vak te leren is hij naar de gerenommeerde hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde vertrokken. Via praktijkervaring in Belgie en Nederland is hij  in 2007  bij het culinaire team van het Amstelhotel aan de slag gegaan. In 2011 is hij hier als sous-chef vertrokken om als rechterhand van Schilo van Coevorden het Conservatoriumhotel te openen. Na twee mooie jaren in Dubai als chef heeft hij met beide handen de kans gegrepen, om nu vol inspiratie, terug te keren naar Amsterdam.  Als executive chef van onder andere Persijn en Juniper & Kin, heeft hij de dagelijkse leiding over het culinaire team van QO Amsterdam.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Als echte Zeeuw heb ik altijd een directe connectie gevoeld met het land en de zee. Het is dan ook voor mij een eer om met de eerlijke producten van het land en uit de zee te mogen werken en hiermee nieuwe gerechten te bedenken. We mogen trots zijn op de (h)eerlijke producten waar ons land rijk aan is en middels verrassende gerechten te laten zien dat de Nederlandse keuken veel meer te bieden heeft dan dat de meeste mensen denken.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Ik voel de verantwoordelijkheid om gezonde en lokale producten op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen. Bij Persijn en Juniper & Kin kan ik dagelijks mijn visie op circulariteit vertalen naar inspirende gerechten op het bord via een duurzame kijk op het productieproces en de leveranciers, maar ook verantwoord omgaan met het team en de gasten. Vooral respect voor het seizoen, beperking van voedselverspilling en eliminatie van afval zie ik als de speerpunten bij Persijn en Juniper & Kin.