Broodworkshop van Ineke Berentschot

14 april 2019
De Kraeke, Huns

Tijdens de workshop wordt een zuurdesemdeeg voorbereid en zowel een naturel als een vlechtbrood gemaakt. Er zijn veel verschillende wegen naar goed brood- je leert het maken van eigen zuurdesemstarter van volkoren tarwemeel en volkoren roggemeel en hoe je goed voor je starter zorgt. Daarnaast wordt theorie gedeeld over granen en Ineke’s oude bakkerij. De broden worden ingesneden en afgebakken. Als lunchmaltijd wordt focaccia bereid met kaas van biologische streekboerderij Op ‘t Him. Ineke Berentschot die deze workshop verzorgt, was in de jaren tachtig vennoot bij zuurdesembakkerij De Kuch in Uden. Sindsdien bakt ze haar eigen brood, geeft les, publiceert voor professionele en thuisbakkers over het bakken van puur brood. Ze vult de website www.wiebaktmee.nl met al haar experimenten. Haar opus magnum is het boek Nachtbrood. Op dit moment werkt Ineke aan een nieuw boek “Oude granen, nieuw brood”.