Zilt-E Ziltzaam Lekker
‘s-Gravenpolderseweg 5
4462 CC Goes

06-38915285
info@zilt-e.nl
www.zilt-e.nl

Hans Everse

President Gastronomisch Gilde, founding father van DC, eigenaar Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder B.V.

Zilt-E Ziltzaam Lekker
‘s-Gravenpolderseweg 5
4462 CC Goes

06-38915285
info@zilt-e.nl
www.zilt-e.nl



Wie is Hans Everse?
Hans Everse is op en top Zeeuw en ambassadeur van Gezond & Lekker eten uit Streek & Seizoen. Hij is manager bij Dé Zeeuwse Keuken waar hij dagelijks verantwoordelijk is voor 1.600 gezonde, lekkere maaltijden voor cliënten van diverse organisaties, bedrijven en horeca. Hans staat voor trots en enthousiasme in het koksvak en vindt puurheid en een goede basis zonder kunstmatige smaak(versterkers) de belangrijkste elementen. Hans: ‘Als chefkok maak je heerlijke gerechten. Maar je bepaalt daarmee ook wat mensen precies aan voedingsmiddelen binnen krijgen. Dat geeft een hoop verantwoordelijkheid en biedt mogelijkheden in te spelen op de gezondheid van de gast.’ Hij is ook om die reden begonnen met Zilt-E Ziltzaam Lekker. Hans’ kookvisie in pure en gezonde streekproducten waarin traditioneel zout vervangen wordt zonder smaakverlies. Zilt-E Ziltzaam Lekker geeft alle producten smaak door gezuiverd Oosterscheldewater toe te voegen waarmee door de rijke mineraalhuishouding een zoutreductie (Na-Cl reductie) van circa 30% gerealiseerd kan worden ten opzichte van gebruik van keuken-/zeezout met als allerbelangrijkste voordeel dat het product wel de verwachte saliniteit in de smaak heeft. Hans verzorgt ook workshops bewust vers koken, demonstraties, presentaties en events met bijvoorbeeld Zilt-E Zeeuwse Frites en andere lekkernijen. Daarnaast is hij een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine en vice-voorzitter van Gastronomisch Gilde. Kortom, een veelzijdige kok.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Omdat ik als een van de mede-oprichters geloof in de visie van Dutch Cuisine en deze dagelijks uitdraag. Genieten aan tafel, dat is wat telt, elke dag weer! We gebruiken bij het koken dan ook geen potjes en pakjes en spelen zoveel als mogelijk in op het seizoen, als het kan zelfs met biologische producten. Bovendien komen de meeste producten van regionale leveranciers.