De Kokkerie
Buitenwatersloot 42
2613 ST Delft (op afspraak)

015 – 215 83 13
info@dekokkerie.com
www.dekokkerie.com

Yuri Verbeek

Chef-kok en eigenaar
Kookstudio De Kokkerie, Delft

De Kokkerie
Buitenwatersloot 42
2613 ST Delft (op afspraak)

015 – 215 83 13
info@dekokkerie.com
www.dekokkerie.comWie is Yuri Verbeek?
Yuri Verbeek is naast chef-kok en eigenaar van De Kokkerie, auteur van verschillende kookboeken, gastdocent bij de Cas Spijkers Academie voor het jonge talent in Nederland en columnist. Regelmatig treedt Yuri op in het theater voor een humoristische culinaire mix van smakelijke ingrediënten als creativiteit, kennis. proeven en beleving. Met De Kokkerie verzorgt Yuri met zijn team exclusieve diners, catering, workshops en belevingsdiners.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Waarom zou je geen ambassadeur van Dutch Cuisine zijn? Nederland biedt het hele jaar door een diversiteit aan zoveel mooie producten, van land en vanuit het water. Naast het creëren van nieuwe gerechten met eerlijke producten vind ik het mooi om Hollandse gerechten met een twist een podium te geven. Niet zelden zijn mijn menu’s volledig vegetarisch.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Heel praktisch haal ik mijn groentes, brood en vlees zoveel mogelijk biologische producten bij plaatselijke leveranciers. Ook werk ik veel met verschillende cressen. Jaarlijks organiseer ik een Kokkeltjesevenement in Zeeland om dit Hollandse product te promoten.
Mijn belevingsdiners vertegenwoordigen duidelijk de Nederlandse keuken. De gerechten, maar zeker ook de presentatie hiervan. Als voorbeeld noem ik de Food Floral Fashion show, een catwalk-dinershow op internationaal niveau, waarbij food, floral en fashion op unieke wijze met elkaar worden verweven. Een visitekaartje voor het Nederlandse product.