Restaurant De Kromme Watergang
Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat

0031(0)117-348696
info@krommewatergang.nl
www.krommewatergang.nl

Edwin Vinke

Patron-Cuisinier
Restaurant De Kromme Watergang**, Hoofdplaat

 

Restaurant De Kromme Watergang
Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat

0031(0)117-348696
info@krommewatergang.nl
www.krommewatergang.nlKorte introductie
Edwin Vinke is al 25 jaar drukdoende in en rondom De Kromme Watergang met alles wat het rijke Zeeuwse landschap hem schenkt. Hij beweegt mee met het ritme van het landschap en heeft zo in de polder achter de Schelde zijn eigen wereld gecreëerd. Hij heeft intussen 2 Michelin sterren bij elkaar gekookt maar blijft naar eigen zeggen een ‘flierefluiter’ in de keuken. Is wars van vaste recepturen, kookt lichte, gezonde, smaakvolle gerechten met wat de natuur en de grote tuin voor het restaurant hem dagelijks brengen.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
We hebben hier in Zeeland rondom De Kromme Watergang een enorm rijk gebied met de Schelde voor de deur. Oesters, mosselen, scheermessen, kokkels, Noordzeekrabben, Oosterscheldekreeften maar ook diverse zeewieren en natuurlijk de vele vissoorten die we graag levend vers binnen halen. Dat is voor ons ‘Nederlandse rijkdom’ en daar zijn we enorm trots op. Dutch Cuisine is een geweldig platform om naar buiten te brengen en het te laten zien aan het grote publiek.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
We gebruiken voor 90% lokale producten die we naar Nederlandse traditie spannend maken met kruiden en specerijen van over de hele wereld. Nederland heeft een rijke traditie van koopvaart en dat willen we de mensen laten zien en proeven. Dutch Cuisine bundelt onze krachten. Ons doel is om samen met alle andere ambassadeurs Nederland groots op de kaart te zetten.