Nicky Aquaa

Chef kok Nicolas&MaupsOver Nicky Aquaa
Nicky Aquaa is een nuchtere Friese jongen met Nigeriaanse roods. Zijn droom is als kok de Nederlandse top te bereiken. Hij volgt op dit moment nog de Dutch Cuisine opleiding, Gespecialiseerd kok niveau 4 in Sneek. Met zijn 20 jaar is hij de jongste ambassadeur van Dutch Cuisine. Nicky is bekend van het tv-programma Topchef Academy 2017 waar hij zesde werd. Naast zijn opleiding werkt hij vier dagen bij Lauswolt in Beetsterzwaag. Nicky: “Ik word gelukkig van koken, nieuwe smaken ontdekken en mensen verrassen met mijn gerechten. Mijn specialiteiten zijn paling-appel-shiitake en ‘black eyed peas’ in combinatie met ‘hete bliksem.”

Waarom ben jij ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik ben gevraagd door Dutch Cuisine om ambassadeur te worden. Dit was voor mij een hele eer en een mooie nieuwe uitdaging waar ik graag het maximale uit wil halen.
Ook vind ik Dutch Cuisine een mooie kans om mee te helpen en kijken naar de identiteit van de Nederlandse keuken met duurzaamheid voorop.
Hiervoor zou ik leuke nieuwe en moderne ideeën willen inbrengen met als doel dat Dutch Cuisine nog meer bekendheid krijgt.