Grand Hotel Karel V
Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht

 030 233 7555
www.karelv.nl

Leon Mazairac

Signature Chef 
Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V
Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht

 030 233 7555
www.karelv.nlWie is Leon Mazairac?
“Die mooie kleuren op bord, die kregen we er bij van moeder natuur en ondanks dat koken ook een beetje vormgeven is, gaat het echt om de smaak”. De ontwikkeling van ons vak gaat in een enorm tempo. Je moet je er in laten meeslepen, maar wel op tijd kunnen kiezen wat dicht bij jezelf staat. Het creëren van een eigen(wijze) stijl heeft mij altijd bezig gehouden, je niet laten afleiden, doen wat je voelt en eerlijk zijn naar jezelf, maar vooral naar de gast. Koken is een ambacht, geen kunst! De voornaamste reden voor mij als chef is dat je de luxe hebt om dagelijks met de mooiste selectie ingrediënten te mogen werken.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Een bijzonder initiatief wat eigenlijk logischer is dan het klinkt. Chefs in mijn geval hebben een bepaalde verantwoordelijkheid, die moet je nemen ten opzichte van je eigen “heritage”. Je afkomst, je jeugd en de cultuur waarin je of mee opgroeide. Ik ben een Utrechter en heb het idee dat we hier in het midden van het midden echt iets sterks neer kunnen zetten. Daarbij moet je iedereen ‘kennen’ waar mee je werkt als leverancier. Ga eens spruiten plukken of knolselderij rooien, je krijgt dan respect voor je product.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Ik bezoek veel producenten en verdiep me constant in de rijkdom die Nederland heeft. Verder is een groot aantal Nederlandse vissers, telers, kaasboeren  en slagers betrokken bij mijn kaart. Onbewust bepalen zij de koers van mijn keuken. Leuk!