Wie is Dick Middelweerd?
Dick Middelweerd is chef-kok en eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Samen met zijn echtgenote Anne-Laura heeft hij de Hoeve in 2000 overgenomen van haar ouders. Ná zijn koksopleiding in Utrecht en militaire dienst heeft Middelweerd ervaring opgedaan in onder meer het Okura Hotel-Amsterdam in Restaurant Ciel Blue** aldaar en restaurant De Hoefslag** in Bosch en Duin. In 1990 behaalde hij de titel SVH Meesterkok en is sinds 2003 lid van de Alliance Gastronomique. Sfeer, kwaliteit en Brabants genieten staat centraal bij sterrenkok Dick Middelweerd. In de periode 2006-2012 kreeg hij één Michelinster toegekend. Sinds 2013 bekroond met maar liefst twee Michelinsterren, staat hij met zijn fraaie restaurant aan de top van de Nederlandse Gastronomie.
Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik vind het belangrijk om met lokale producten van Nederlandse bodem te koken met invloeden van buitenaf. Ik ben voortdurend bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Ik vind het geweldig om met verse producten te werken die dicht bij de bron vandaan komen en dat draag ik graag uit als ambassadeur van Dutch Cuisine.