Twan Musters

Twan Musters, Adjunct-directeur Horeca, Koning Willem I College, Den Bosch.Wie is Twan Musters?
Twan Musters is adjunct-directeur van de middelbare Horeca school ’s-Hertogenbosch. Hij heeft aan de wieg gestaan van de implementatie Nieuwe Nederlandse Keuken wat later overging naar Dutch Cuisine. Samen met anderen zorgt hij ervoor dat jonge vakmensen begrijpen wat echt voedsel is, waar het vandaan komt, wat je ermee kunt doen en wat voedsel met jou kan doen. Niet voor niets is mijn slogan #etenverbindt. Kennis verbinden en doorgeven aan onze nieuwe generatie koks, bediening en toekomstige ondernemers waarbij de uitgangspunten altijd de 5 principes van de Dutch Cuisine zijn.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
We leven in een tijdperk van overvloed, de Wereld is een dorp. We moeten jonge mensen bewust maken van het hier en nu en de impact die ze hebben met de keuzes die ze maken voor de toekomst. We moeten ervoor zorgen dat onze toekomstige generatie ook mag blijven genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. De natuur bepaalt wat het ons geeft en wanneer. Respect voor natuur, dier en mens.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Dagelijks leiden wij jonge vakmensen op die onze toekomst zijn. Zij moeten verantwoorde keuzes kunnen en durven nemen, wij mogen ze daarbij begeleiden. De 5 principes van de Dutch Cuisine zijn de handvaten die we onze studenten, onze toekomst, als basis willen meegeven. Als de toekomst zich bewust is van deze 5 mooie pijlers en deze weet te vertalen naar hun dagelijkse beroepspraktijk werken we samen aan een duurzaam voortbestaan voor natuur, dier en mens.