Joris Schildknecht

The Vegetatie Chef en chef-kok
Kasteel Sterkenburg, Driebergen


Wie is Joris Schildknecht?
Joris Schildknecht is The Vegetable Chef. Als The Vegetable Chef inspireert hij vakgenoten en thuiskokers om (meer) met plantaardige producten te koken. Dit doet hij door middel van recept ontwikkeling, workshops, lezingen, demonstraties en diners op lokatie die allemaal in het teken staan van de plantaardige keuken. Met de Masterclass Vegan Cooking geeft hij professionals en kookfanaten culinaire inzichten en technieken om smaakvol en op hoog niveau te koken en bakken. Zijn ervaring heeft hij na de koksschool opgedaan in Nederlandse topzaken (De Hoefslag Bosch en Duin, restaurant Vermeer, Amsterdam) maar ook in kleine en bevlogen vegetarische restaurantjes van het eerste uur.
Naast zijn werk als The Vegetable Chef is Joris Schildknecht Chef-kok bij Kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg.

Waarom ben jij ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik ben ambassadeur geworden van Dutch Cuisine omdat ik vind dat we trots kunnen zijn op producten van Nederlandse bodem én omdat het goed is om zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Op die manier kunnen we onze footprint op het milieu beperken en bijdragen aan de diversiteit van ons landschap. Ik draag dit heel graag uit om zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen.

Wat doe jij hiervoor? Wat is je doel?
Mijn menu’s en recepten staan altijd in het teken van de seizoenen en het liefst zet ik ondergewaardeerde groenten, letterlijk, op de kaart. Met enige regelmaat trek ik er met de vlogcamera op uit om producenten te bezoeken om aan mijn lezers en volgers te laten zien hoe en met hoeveel liefde zij hun producten maken.