Voorbereidingen: Weeg al de ingrediënten af
Receptuur voor 2 personen
Ingrediënten:
1 | st. | Kropsla (bio, koude grond) ( 500 gram) |
400 | gr. | Aardappel ( geschild)( droogkokend) |
50 | gr. | Gesnipperd sjalotje |
160 | gr. | Blokjes gerookt spek |
1 | dl. | Arachideolie |
0,5 | dl. | Wittewijn azijn |
Zeezout en zwarte peper uit de molen | ||
Garnituur: mosterd, piccalilly, augurkjes |
Bereiding:
1.sla wassen en in dunne reepjes snijden (chiffonade) |
2. aardappels gaar koken, droogstomen |
3. ondertussen spekjes in olie uitbakken |
4. sla door de gekookte aardappels mengen |
5. spekvet en spekjes toevoegen |
6. sjalotjes toevoegen en opsmaak maken met azijn, zout en peper en serveren met het garnituur. |