Gestoofde sperzieboontjes

4 personen

Ingrediënten
600 sperzieboontjes
100 gr. gerookt spek ( stuk ) of 25 gr miso =1 eetlepel
2 eetlepels olijfolie
2 uien-= 175 gr
500 gr. tomaten
4 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
½ chili peper
3 teentjes knoflook

(Hogedrukpan )

Bereidingswijze
Sperzieboontjes schoonmaken, maar heel laten.
Tomaten pliceren. Daarna in grote stukken snijden.
Uien schoonmaken en snipperen.
Knoflook schoonmaken.
In een hogedrukpan het stuk spek aanbakken in de olijfolie, ui toevoegen en de knoflook erop uit knijpen of eventueel de miso als je geen spek gebruikt. Hieraan de tomaten, tijm en als laatste de sperzieboontjes  toevoegen.
De deksel erop zetten en onder druk een 10 minuten stoven.

Na 10 minuten de deksel veilig verwijderen.

Recept van Albert Kooy, SVH Meesterkok en bedenker van de 5 principes van Dutch Cuisine, een gerecht uit zijn boek “De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken”.