4 personen
Ingrediënten:
1 (suiker) maiskolf
2 eetlepel maïzena
Sambal badjak
Ketchup
Zonnebloemolie om te frituren
Bereidingswijze:
Maiskolf schoonmaken en in drieën snijden. Zet de stukken rechtop en snijd hier weer partjes van zodat ze op spareribs lijken. Snijd de kern eraf, maar zorg wel dat de maiskorrels aan elkaar blijven zitten.
Verwarm ondertussen de olie in een ruime pan of wok tot ongeveer 180 gr. C.
Bestuif de “ribbetjes” met maïzena.
Meng in een kommetje: 2 eetlepels Sambal badjak, 1 eetlepel ketchup en 2 eetlepels water.
Frituur de ribbetjes goudbruin en krokant in de olie, schep ze uit de olie en droog ze op keukenrol. Verwijder de olie uit de pan of wok, schep 3 eetlepels saus in de wok en leg de ribbetjes hierin terug en glaceer tot de pan droog is.
Serveer ze als snack.
Recept van Albert Kooy, SVH Meesterkok en bedenker van de 5 principes van Dutch Cuisine, een gerecht uit zijn boek “De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken”.