BOLENIUS
Dutch Cuisine’s flagship-restaurant Bolenius, dat eind 2010 haar deuren heeft geopend, bevindt zich tussen de kantoortorens in het zakencentrum van Amsterdam en werd vorig jaar door We’re Smart World uitgeroepen tot één van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Het restaurant heeft een 120m2 grote moestuin waar sterren-chef en Dutch Cuisine ambassadeur Luc Kusters een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Er is gekozen voor een moderne en gezonde keuken met veel groenten en gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Daarbij wordt met moderne technieken gekookt, waarbij veel nadruk ligt op groenten en seizoensgebonden producten. Luc Kusters: ‘We geven groenten een even groot podium als vis en vlees en maken het verschil met specifieke bereidingen en technieken. Inspiratie wordt uit de hele wereld gehaald en dit vertalen we naar een minimalistische Nederlandse keuken.’. Bolenius laat zien dat gezond en smaakvol goed samen gaan en dat de (oud)Hollandse smaken verrassend hedendaags zijn.
www.bolenius-restaurant.nl