Recept van Albert Kooy
SVH Meesterkok en bedenker van de 5 principes van Dutch Cuisine, een gerecht uit zijn boek “De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken”.
Recept: Boekweit taco met bbq tuinbonen, kropsla en ‘tuinbonen-mole”
4 personen
Nodig: BBQ met kolen
Ingrediënten
250 gr. Boekweit meel
500 gr. Mineraalwater (bruisend) of bier
2 eetl. Zonnebloemolie of olijfolie
7 gr. Zout
1 krop sla
Olijfolie
750 gr. Tuinbonen (heel in de peul)
200 gr. tuinbonen (bio diepvries) netto 150 gr.
Mole: Bbq tuinbonen mayonaise (recept)
zeezout
100 gr. Amsterdamse uitjes (geel) (Kesbeke)
Koriander.
Bereidingswijze
Boekweitmeel aanmaken met mineraalwater, olie en zout, 3 uur laten rusten.
BBQ aansteken
Als het vuur mooi gloeiend is de hele tuinbonen roosteren tot ze licht zwart geblakerd zijn, en dan nog 15 minuten laten rusten.
Daarna uit de peul halen en dubbel doppen, warm bewaren.
Mole:
Maak de “mole” (BBQ tuinbonen-mayonaise) volgens recept met een staafmixer.
Diepvries tuinbonen ontdooien dubbeldoppen en glad pureren met een staafmixer en mengen met de mole en op smaak maken met zout.
Van het boekweitbeslag goudbruine pannenkoekjes bakken.
Sla in smeren met olijfolie en op de bbq roosteren.
De taco’s maken; vul de boekweit pannenkoekjes, met de mole (bbq tuinbonen mayonaise), daarop de bbq sla, en de dubbel gedopte tuinbonen, garneren met de Amsterdamse uitjes en eventueel plukjes koriander