Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. De balletjes breken gemakkelijk op de tong, waardoor een aangename zilte smaak vrijkomt. Een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gel-achtig en sappig mondgevoel.
De 3-Michelin-sterren Dutch Cuisine chef Jonnie Boer (De Librije *** – Zwolle) noemt het “de kaviaar van de zeewieren” en is erg enthousiast met de Nederlandse versie van de zeedruif. Samen met chef Nelson Tanate passen zij Moai Caviar gelijk toe in een recent signatuurgerecht met oesters, geitenkaas, verschillende zuren en zilte groenten.
De oorsprong van de Moai Caviar is terug te voeren op het gebied van Japan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. In hun natuurlijke omgeving groeien de planten erg snel en zijn ze een belangrijke bron van gezonde voeding voor de lokale bevolking. De zeedruiven worden op traditionele wijze gebruikt als zoute groenten, bevatten waardevolle voedingsstoffen en alle plantdelen zijn eetbaar.
Meer informatie: www.koppertcress.com