Dutch Cuisine programma Biodiversiteit op je Bord op de Food Inspiration Days

Geplaatst op

ย  ย 

๐——๐˜‚๐˜๐—ฐ๐—ต ๐—–๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฎ ๐—•๐—ถ๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ท๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—™๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐—œ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐——๐—ฎ๐˜†๐˜€

Op 14 en 15 oktober vond de 15e editie van de Food Inspiration Days plaats. Het thema van deze jubileumeditie was โ€˜New Dutchโ€™ en stond in het teken van โ€˜duurzame innovatiesโ€™ in het voedselsysteem. Dutch Cuisine was goed vertegenwoordigd wat gezien het thema niet meer dan logisch is maar toch ook een prettige erkenning voor Dutch Cuisine als vooruitstrevende koksbeweging. Studenten van het Koning Willem 1 college lieten zien wat de Dutch Cuisine opleiding voor hen in de praktijk betekent en dan met name hoe deze opleiding hen voorbereidt op de toekomst van het koksvak. Albert Kooy kreeg als kersverse voorzitter van Dutch Cuisine de gelegenheid om op het hoofdpodium te presenteren hoe hij naar deze ontwikkelingen kijkt en te reflecteren op de rol die Dutch Cuisine daarbij kan spelen.

Ook het Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine was met een โ€˜atelierโ€™ prominent aanwezig. Dit was financieel mogelijk gemaakt door het Wereldnatuurfonds, รฉรฉn van de strategische partners in het programma. Samen met Rungis en Boeren van Amstel lieten we zien waar dit innovatieve programma voor staat, hoe horeca, cateraars en groothandels eraan kunnen deelnemen en welke voordelen dat biedt voor zowel de biodiversiteit als de deelnemende bedrijven zelf.

We hadden talloze goede gesprekken en merkten ook hier dat de belangstelling voor Biodiversiteit op je Bord groot is. Een veelgehoorde reactie is dat het programma in een behoefte van ondernemers voorziet. Het programma maakt het makkelijk om via bestaande leverancierskanalen gebruik te maken van producten die positief bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit.
Waar je vooraf op hoopt is dat er uit al deze gesprekken directe โ€˜leadsโ€™ ontstaan die gaan leiden tot nog meer deelnemers aan Biodiversiteit op je Bord. Dat was zeker het geval en we verheugen ons er op om aan al deze contacten vervolg te gaan geven!

Al met al was het voor Dutch Cuisine een erg geslaagde Food Inspiration Days editie en zijn we trots partner te zijn van een partij die zich zo duidelijk uitspreekt voor het belang en de noodzaak van duurzame ontwikkeling in de foodservice. Maar niet alleen dat! Een programma als Biodiversiteit op je Bord maakt het koksvak en de voedselsector in het algemeen ook leuker, gezonder, groener en uiteindelijk lucratiever.

Kook en eet je wereld mooier!