Save the date!
Op 20 mei laten we horecaondernemers en chefs uit Noord-Holland zien dat het een goed idee is om “de Wereld Mooier te Koken”. Dit event vindt plaats in de Week van de Biodiversiteit en wordt door KHN en Dutch Cuisine georganiseerd in het kader van hun nieuwe Biodiversiteit op je Bord programma. Onderdeel van het programma is zowel een weidevogel- als een biodiversiteitsafari!
Wat is Biodiversiteit op je Bord?
Biodiversiteit op je Bord maakt het voor de horeca aantrekkelijk om producten te gebruiken die bijdragen aan meer natuur en een aantrekkelijk landschap. Onder andere KHN-Amsterdam en KHN Noord-Holland-Zuid ondersteunen dit initiatief omdat deelname eraan praktisch is en zowel goed is voor de biodiversiteit als voor de horeca zelf. Andere partners van Biodiversiteit op je Bord zijn onder andere BookDinners, Food Inspiration, Wereldnatuurfonds, Naturalis en het ministerie LVVN. Zij zorgen onder andere voor draagvlak en exposure bij de consument. Specifiek in Noord-Holland stimuleren de provincie en de gemeenten Amsterdam en Haarlem het programma. Zo wordt Biodiversiteit op je Bord tijdens Amsterdam 750 op het schild gehesen. Zie ook deze op de consument gerichte video.
Wat gaan we doen?
Tijdens het event legt Dutch Cuisine uit hoe Biodiversiteit op je Bord werkt en welke voordelen de horeca krijgt als ze bij het programma aansluit. Een al aangesloten horecaondernemer vertelt over de ervaringen tot op heden. BookDinners laat zien hoe zij bij Biodiversiteit op je Bord aangesloten horeca bij de consument in het zonnetje zet en ook op andere manieren ondersteunt. Een HRM-expert vertelt waarom profilering met Biodiversiteit op je Bord een goed middel is om vooral jongeren efficiënt te rekruteren en aan je te binden en dus verstandig is voor je personeelsbeleid.
Tijdens deze bijeenkomst gaan we vooral ook ervaren! VHC Jongens organiseert een proeverij van biodiversiteitvriendelijke producten en als klap op de vuurpijl organiseren we de safari’s in het prachtige gebied van Boeren van Amstel onder leiding van een deskundige gids.
Praktische info en aanmelden
Datum: 20 mei van 11:30 tot 16:00 uur
Locatie: Boerderij Bouwlust, Nes aan de Amstel
Aanmelding: Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom z.s.m. aan bij Victor de Lange van Dutch Cuisine: victor@dutch-cuisine.nl .
Voorwaarden: Dit event is primair bedoeld voor horeca uit Noord-Holland. Per bedrijf kunnen zich maximaal twee personen aanmelden. Deelname is gratis, maar als je je aanmeldt rekenen wij ook op je komst. Bij niet tijdige afmelding of no show brengen wij € 50 (excl. btw) administratiekosten in rekening, tenzij er sprake is van overmacht. Je kunt je tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren per e-mail afmelden bij victor@dutch-cuisine.nl.
Tot slot: Als je deelneemt aan de safari’s vergeet dan niet om laarzen en eventueel regenkleding mee te nemen! Het wordt een bijzondere ervaring!
Foto: Michiel Schaap/WWF-NL