Provincie Utrecht aan kop met aantal horecadeelnemers Biodiversiteit op je Bord

Geplaatst op

Horecaondernemers die voldoen aan spelregels van het Dutch Cuisine programma Biodiversiteit op je Bord ondersteunen boeren en vissers om biodiversiteitvriendelijke maatregelen te kunnen nemen. Door biodiversiteitvriendelijke gerechten op de menukaart te zetten helpt de horeca om de wereld een beetje mooier te eten. Utrechtse horeca loopt daarbij vooralsnog voorop!

Biodiversiteit op je Bord is een landelijk programma, maar in de provincies Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en binnenkort Zuid-Holland lopen zogenaamde koplopertrajecten. Daarin werkt Dutch Cuisine samen met horecagroothandels om biodiversiteitvriendelijke producten in hun assortiment herkenbaar en bestelbaar te maken. Individuele horecabedrijven (‘koplopers’) krijgen begeleiding om aan de spelregels van het programma te voldoen en zij worden op diverse manieren in het zonnetje gezet. Deze koplopertrajecten worden door de provincies mogelijk gemaakt.

In de provincie Utrecht werkt Dutch Cuisine al een tijdje samen met horecagroothandels BD Totaal en Driessen Food. Medio februari 2025 hebben zich inmiddels negen bedrijven als ‘Ambassadeur’ bij Biodiversiteit op je Bord aangesloten en de verwachting is dat dit aantal in de komende tijd nog snel zal toenemen. Landelijk is dat het hoogste aantal deelnemers per provincie. Tot op heden gaat het om:

  • Antropia, Driebergen
  • Brasserie Buut, Doorn
  • The Greenhouse, Utrecht
  • Gys, Utrecht (2 vestigingen)
  • Kasvio, Utrecht
  • Het Lokaal, Utrecht
  • Stadsjochies, Utrecht
  • Vroeg, Bunnik

Zie ook dit artikel over beweegredenen van Kasvio om zich als Ambassadeur aan te sluiten.

Meer informatie? Zie www.biodiversiteitopjebord.nl of bekijk deze video.