Het Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine richt zich primair op horeca en catering. Als zij aan bepaalde spelregels voldoen dan kunnen zij als Supporter, Partner of Ambassadeur aan het programma deelnemen. Daarvoor ontvangen zij allerlei voordelen. Ook steeds meer producenten die zich actief inzetten voor biodiversiteit worden partner van het programma.
Het gaat tot nu toe vooral om kleinere boeren die niet beschikken over een duurzaamheidskeurmerk, maar die zich wel onderscheiden met hun bijdrage aan behoud of herstel van biodiversiteit. Dit soort producenten krijgt binnen het programma ook de kans om hun producten bij de out-of-home sector onder de aandacht te brengen. Zij kunnen voor hun biodiversiteitprestaties door het bureau Natuurverdubbelaars ‘op-maat’ worden beoordeeld. Dat gebeurt door middel van een door de HAS-Den Bosch ontwikkelde methodiek.
Op dit moment zijn de volgende producenten partner geworden:
- Boeren van Amstel, Ouderkerk aan de Amstel. Allerlei zuivelproducten en kaas.
- Bijzonder Brabants, Deurne. Allerlei groenten, kruiden en fruit.
- Buitengewone varkens, Ingen. Varkensvlees
- Farm Fields, Wekerom. Rundvlees.
- Groenhartig, Amsterdam. Groenten.
- Telermade, Boesingheliede. Groenten.
Ben je een biodiversiteitvriendelijke producent en lever je aan horeca of catering?
Of ben je horecaondernemer die deelnemer van Biodiversiteit op je Bord wil worden en daarbij gebruik wil maken van aansprekende, biodiversiteitvriendelijke leveranciers?
Neem dan contact met ons op via biodiversiteit@dutch-cuisine.nl.
Foto: “Bijzonder Brabants is de nieuwste producentenpartner”