BISQ Seafood
Nieuwe Hemweg 4E
1013 Amsterdam

info@bisqseafood.nl
www.bisqseafood.nl

 

 

Bemer, De Boer & Tamminga

Oprichters BISQ Seafood, Amsterdam

BISQ Seafood
Nieuwe Hemweg 4E
1013 Amsterdam

info@bisqseafood.nl
www.bisqseafood.nl

 

 Over BISQ Seafood
BISQ is een eigentijds seafood merk en is een smakelijke ode aan onze rijke Noordzee. Ons doel is de Nederlandse seafood cultuur een boost te geven door het ontwikkelen en op de markt brengen van heerlijke, verantwoorde en inspirerende seafood producten. Ons eerste product is een krachtige garnalen bisque.

Waarom zijn jullie ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doen jullie mee met Dutch Cuisine?
Dutch Cuisine hanteert nagenoeg dezelfde principes en filosofie als BISQ. Daarnaast streven we beide hetzelfde doel na. De Nederlandse food cultuur verrijken met heerlijke, duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten.

Wat doen jullie hiervoor? Wat is jullie doel?
Met onze producten willen mensen laten genieten en tegelijkertijd food-waste en food-miles reduceren. We gebruiken daarom zoveel mogelijk ingrediënten van eigen (zee)bodem en maken waar mogelijk gebruik van reststromen.

Wat is jullie Dutch Cuisine signature dish?
Onze eigen Noordzee bisque ;-). Aan de basis ligt een krachtige bouillon van doppen van Hollandse garnalen. We gebruiken hier garnalendoppen voor die onbehandeld zijn (geen sulfiet en E-nummers). De bisque is zowel zilt, zoet, fris en pittig. Dat laatste omdat we ‘vreemdgaan’ doordat we Madame Jeanette toevoegen. Twee van ons hebben namelijk Surinaamse roots, en we koken graag met deze peper mee. We voegen tevens gezuiverd Oosterschelde water toe: dit heeft een prachtige zilte smaak, met een relatief lage zoutwaarde. De bisque komt het mooist tot zijn recht als shotje bij de borrel of als amuse.

Met welke duurzame producenten werken jullie samen?
We werken samen met SOLT (www.soltmen.com). De eerste garnalenvissers van Nederland die geen conserveringsmiddelen gebruiken om zo de échte smaak van de Hollandse Garnaal te behouden. Hun garnalen worden aan land gebracht in Lauwersoog waar ze ook machinaal gepeld worden.