Restaurant De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle

+31 (0) 38 853 0000
info@librije.com
www.librije.com

Jonnie Boer

Chef-kok
Restaurant De Librije***, Zwolle

Restaurant De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle

+31 (0) 38 853 0000
info@librije.com
www.librije.com



Jonnie Boer
Jonnie Boer is chef-kok en eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle. Toen Jonnie Boer 24 jaar was werd hij chef-kok bij De Librije in 1993 kochten hij en zijn vrouw Thérèse het restaurant waarna er in de loop der jaren meerdere sterren aan het restaurant werden toegekend. Ondertussen staat hij met zijn restaurant De Librije al jaren in de wereldtop van beste restaurants. Sinds 2917 hebben Jonnie en Thérèse het restaurant Brass Boer Bonaire en sinds 2019 ook in Zwolle: Brass Boer Thuis.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik vind regionale producten prachtig en kook er met hart en ziel mee. Mensen noemen dat onze specialiteit. Giethoorn was mijn studeerkamer. De natuur inspireert altijd. Als ik daar ben, word ik uitgedaagd en begint mijn creativiteit te borrelen. Ik werkte vanaf het begin met snoek en paling, diklipharder, fazant, watermunt, lisdodde en vlierbes. Ik vind het raar als mensen zeggen dat we geen eetcultuur hebben en flauw doen over boerenkool met worst. We hebben juist heel veel eetcultuur en dat is Dutch Cuisine.