Hutten
Mountbattenweg 2
5466 AX Veghel

0413 366 633
www.hutten.eu
welkom@hutten.eu

Bob Hutten

Directeur
Hutten Catering, Veghel

Hutten
Mountbattenweg 2
5466 AX Veghel

0413 366 633
www.hutten.eu
welkom@hutten.euOver Bob Hutten
Ik ben Bob Hutten, Algemeen Directeur van Hutten en initiatiefnemer van het open innovatienetwerk Foodsquad, De Verspillingsfabriek en THREE-SIXTY, centrum voor circulaire economie. Hutten is een familiebedrijf dat bijna negentig jaar bestaat en inmiddels met meer dan 1900 samenwerkers actief is in de eventcatering, bedrijfscatering, zorgcatering, hospitality services, food retail en food service. Hutten wil van betekenis zijn. Voor elkaar, voor onze opdrachtgevers, gasten en leveranciers en voor de samenleving van vandaag, maar zeker ook die van morgen. Duurzaamheid, circulariteit, inclusiviteit, transparantie, vitaliteit, gezondheid en geluk zijn belangrijke thema’s binnen onze organisatie. Betekenisvol ondernemen is vanzelfsprekend voor ons en de rode draad bij alles wat we doen. We geven binnen Hutten alle talenten de ruimte en zetten ons al jarenlang in om voedselverspilling tegen te gaan. Het is mijn persoonlijke missie om voedselverspilling de wereld uit te helpen. Maar dat kunnen Hutten en ik niet alleen. Daarom is twee jaar geleden De Verspillingsfabriek ontstaan, waar van geredde groente (reststromen) weer smaakvolle producten zoals soepen en sauzen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De fabriek is gevestigd in THREE-SIXTY het centrum voor circulair ondernemen waar steeds meer nationale, maar ook internationale partijen elkaar weten te vinden en samen gaan werken om echte veranderingen te realiseren en impact te maken voor een circulaire manier van ondernemen.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Elke dag eten meer dan 30.000 mensen onze producten en gerechten. Wij voelen een enorme verantwoordelijkheid om op een duurzame, transparante en humane manier te werken. Al meer dan tien jaar geleden gingen we terug in de keten om de herkomst van onze producten te herleiden. Het resulteerde in een eigen huislabel met certificering. We werken hiervoor samen met ruim veertig telers en boeren. Zo weten we de herkomst van onze producten heel precies te traceren, wie ze gemaakt heeft en onder welke omstandigheden. Daarnaast volgen we instanties die de laatste wetenschappelijke inzichten hebben op voeding in relatie tot gezondheid en duurzaamheid. Die hebben we gebundeld in een eigen visie op eten en drinken. De uitgangspunten daarvan zijn: eet zoveel mogelijk vers en onbewerkt, meer plantaardig, minder dierlijke en zo min mogelijk sterk bewerkte producten. Deze uitgangspunten sluiten helemaal aan bij de visie van Dutch Cuisine en daarom heb ik me aangesloten. Sociaal maatschappelijk en ecologisch gezien vind ik het belangrijk dat we minder vlees eten. Ik wil mensen graag de schoonheid en smaak van groenten laten ontdekken.

Wat doe jij hiervoor? Wat is je missie?
Bij Hutten zijn we dagelijks bezig met zo puur mogelijk koken, het ambachtelijk bereiden van onze gerechten met verse en bewust gekozen ingrediënten, dat houden we echt in ere. We dragen onze visie uit in de bedrijven en instellingen waar we werken en stimuleren mensen om bewuster te kiezen. Persoonlijk zet ik me in voor een wereld zonder verspilling waarin we de transitie maken naar een circulair voedselsysteem. Natuurlijk hebben we De Verspillingsfabriek, maar bij Hutten gaan we ook steeds meer samenwerkingen aan om tot circulaire oplossingen te komen voor ons eigen afval, zoals sinaasappelschillen en koffiedik. Ik inspireer mensen graag door hen te laten zien dat het anders kan en hoe dan.