Restaurant Triptyque
Plein 13 g
2291 CA Wateringen

 +31 (0)174 725 505
info@triptyque.nl
www.triptyque.nl

Niven Kunz

Patron-cuisinier
Restaurant Triptyque, Wateringen

Restaurant Triptyque
Plein 13 g
2291 CA Wateringen

 +31 (0)174 725 505
info@triptyque.nl
www.triptyque.nl



Wie is Niven Kunz?
Niven Kunz heeft als jongste chef ooit in eigen restaurant een Michelinster gekookt! Hij was pas 24 jaar toen hij deze prachtige bekroning op zijn werk kreeg. Ook is hij de grondlegger van het 80/20 principe en founding father van Dutch cuisine.

Niven kookt al sinds het begin van zijn carrière volgens de 80-20-filosofie: 80 procent groente, 20 procent andere ingrediënten. “Dat deed ik al lang voordat het populair werd om vegetarisch en veganistisch te eten. Door de omgeving waarin wij het restaurant hebben en ik op jonge leeftijd al werkte, ben ik geïnspireerd geraakt door groente! Het is in mijn ogen zoveel spannender om met groente te koken. Het is voor mij en het team uitdagend om een prachtig gerecht te maken met groente, en dan specifiek groente van Nederlandse bodem met een duurzame achtergrond.”

Met veel plezier rijdt Niven Kunz langs de tuinders om zijn producten uit te kiezen en zelf op te halen. “Het is prachtig om zo’n bijzondere en goede band met de leveranciers te hebben. Al hun harde werk met eigen ogen te zien. Wij hebben het geluk dat de leveranciers zelfs soms speciale producten voor ons kweken, daar voelen wij ons zeer bevoorrecht mee. Wij kunnen onze gasten laten zien wat voor mooie producten Nederland te bieden heeft”.

Over Triptyque
Triptyque is het restaurant van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. Op een vertrouwde plek: in het voormalige raadhuis aan het Plein in Wateringen, waar Niven jaren geleden ook al een restaurant had.

Met veel trots hebben zij hun restaurant op 1 augustus 2020 geopend samen met hun vertrouwde team, Leroy Pechler, Jean Paul van Tilburg en Eveline Rotteveel.

Niven, Virginie en het team hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. 80/20 trekken zij dan ook veel breder dan enkel 80% groente en 20% eiwit. De producten in Triptyque worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk uit de buurt gehaald. Denk bijvoorbeeld aan groente uit het Westland, maar ook aan lijngevangen snoekbaars uit Nederlandse wateren, oesters uit Zeeland en duurzaam Nederlands vlees.

“Ook kijken wij bijvoorbeeld naar het papier wat wij gebruiken, dat doen we uiteraard zo min mogelijk, maar het papier wat we gebruiken is van tomatenpulp gemaakt.”

Niven en Virginie: “We genieten ervan om gasten te verassen met groente! Het is zo leuk om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. We inspireren onze gasten graag met groente, iets wat bijdraagt aan een gezondere en duurzamere levensstijl.”

In 2021 heeft Triptyque “Discovery of the year 2021” gewonnen van We’re smart Greenguide. Ook staan zij in de top 40 beste groente restaurants ter wereld.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik kook al een lange tijd volgens het 80/20 principe, deze filosofie is voor mij compleet helder en logisch; want in mijn keuken gaan groenten altijd voor. Mede daarom ben ik betrokken geweest bij de oprichting van Dutch Cuisine.