Restaurant Triptyque
Plein 13 g
2291 CA Wateringen

 +31 (0)174 725 505
info@triptyque.nl
www.triptyque.nl

Niven Kunz

Patron-cuisinier
Restaurant Triptyque, Wateringen

Restaurant Triptyque
Plein 13 g
2291 CA Wateringen

 +31 (0)174 725 505
info@triptyque.nl
www.triptyque.nl



Wie is Niven Kunz?
Niven Kunz is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg. Eerst -op 24 jarige leeftijd- in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, in 2010. Nu werkt Niven samen met zijn vriendin in het nieuwe Triptyque in Rijswijk. Niven is tevens een van de mede-oprichters van Dutch Cuisine.

In restaurant Triptyque bepalen het seizoen en het marktaanbod het menu. Inspiratie haalt Niven uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Hij kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Ik kook al een lange tijd volgens het 80/20 principe, deze filosofie is voor mij compleet helder en logisch; want in mijn keuken gaan groenten altijd voor. Mede daarom ben ik betrokken geweest bij de oprichting van Dutch Cuisine.