Gruyterfabriek
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

0031(0)73 3030058
info@corunum-ceramics.nl 
www.corunum-ceramics.nl

Charlotte Landsheer

Directeur en designer
Cor Unum Ceramics

Gruyterfabriek
Veemarktkade 8
5222 AE ‘s-Hertogenbosch

0031(0)73 3030058
info@corunum-ceramics.nl 
www.corunum-ceramics.nlWie is Charlotte Landsheer?
Ik ben Lotte Landsheer, ik ben directeur en vormgever bij de Stichting Cor Unum. Het  keramisch ambacht is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was vormgever en gaf ook leiding aan Cor Unum. Als klein meisje  ging ik al met hem mee om te helpen bij het laden van de ovens en om glazuurproefjes te maken. Ik vind het een groot feest om met  mensen met afstand tot de arbeidsmarkt deze prachtige producten te produceren. Samen met hen beheer en borg ik dit ambacht.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Ik ben opgegroeid met Albert Kooy en Marino de Bruin; zij hebben mij al jong met de Nederlandse keuken kennis laten maken en de liefde voor al wat de aarde geeft meegegeven. Nu werk ik met hen, maar ook met chefs als Sergio Herman, Edwin Katz en Jonnie Boer. Elke chef heeft zijn eigen specialiteit, zijn eigen smaken, maar vraagt ook om een eigen manier om zijn gerechten te presenteren.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Wij maken veel serviezen in de keramiek en we denken daarbij veel na over vormgeving en duurzaamheid. We doen voortdurend onderzoeken om vervuiling en verspilling tegen te gaan. Zo hebben we een duurzaam servies ontwikkeld waar alle afval van Cor Unum in verwerkt is. Ik vind duurzaamheid heel erg belangrijk, of het nu gaat om onze producten als om de mensen die deze producten maken.