Angélique Schmeinck Producties
Bosweg 4
6881 KK VELP (GLD)

info@schmeinckproducties.nl
www.smaakvrienden.nl

 

Angelique Schmeinck

SVH Meesterkok en oprichter
Smaakvrienden.nl

Angélique Schmeinck Producties
Bosweg 4
6881 KK VELP (GLD)

info@schmeinckproducties.nl
www.smaakvrienden.nl

 Wie is Angelique Schmeinck?
Angelique Schmeinck is een van twee vrouwelijke meesterkoks in Nederland. Voor haar is koken altijd meer dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Met haar boeken, TV-programma’s, eetschilderijen, luchtballonrestaurant en de smaakexpedities in haar gloednieuwe culinaire galerie verdiept en verspreidt zij haar ‘culisofie’. Vanuit deze Wijsheid van de Keuken verbindt zij kunst en ambacht, waarmee Angelique nieuwe ideeën, gerechten en culinaire vergezichten aan een breed publiek presenteert.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Ik ben ambassadeur geworden van Dutch Cuisine omdat ik het een enorme uitdaging vind om te laten zien hoe lekker de Nederlandse keuken is. In feite een culinair gezicht geven aan onze Nederlandse keuken. Nederland is zo rijk aan prachtige producten zowel van land als uit de zee, maar daar staan we niet altijd bij stil. Vergeet daarnaast niet onze tradities, vaak eeuwenoud. Die tradities zijn goud waard en die kan je naar deze tijd halen. Zo creëer je een hele spannende, eigentijdse en vooral een eigenzinnige Nederlandse keuken.

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Ik ben trots op de Nederlandse keuken, onze smaken, tradities, producten en dat mag de hele wereld weten. Als ambassadeur draag ik het gedachtegoed van Dutch Cuisine uit, bijvoorbeeld naar cateraars op de Nederlandse ambassades in het buitenland maar ook in eigen land tijdens een chefs table, presentatie of via mijn receptuur van iconische Nederlandse gerechten die ook makkelijk thuis te bereiden zijn. Mijn doel is om samen met alle Dutch Cuisine ambassadeurs Nederland culinair op de kaart zetten, zowel nationaal als internationaal.