Robert Siedenburg
Mandarijnstraat 52
2564 SZ, Den Haag
chef@robertsiedenburg.com
www.robertsiedenburg.com
+31 (0)6 4004 8311

Robert Siedenburg

Chef-kok en eigenaar

Robert Siedenburg
Mandarijnstraat 52
2564 SZ, Den Haag
chef@robertsiedenburg.com
www.robertsiedenburg.com
+31 (0)6 4004 8311



Wie is Robert Siedenburg?
Robert Siedenburg heeft van jongs af aan geweten dat hij chef wilde worden. Hij belandde op de koksschool in Den Haag en heeft daarna het ‘traject werkend leren’ ook daar gevolgd. Hij bleek talent te hebben en heeft op allerlei niveaus gewerkt. Robert Siedenburg is altijd bezig met koken! Is het niet met het verzorgen van kookworkshops, kookcursussen, culinaire presentaties of het verzorgen van privé diners, dan is het wel met het experimenteren, het schrijven van recepten, menu’s, workshops, cursussen of het fotograferen van gerechten. Altijd met als basis producten van het seizoen, nose to tail en no waste.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Waarom doe je mee met Dutch Cuisine?
Ik ben ambassadeur geworden van Dutch Cuisine omdat ik het enorme uitdaging vind om mensen te leren koken, te laten zien en proeven hoe lekker de Nederlandse keuken is. Uitgaande van zoveel mogelijk Nederlandse producten, de Nederlandse tradities. Mensen inzicht geven in de mogelijkheden van Nederlandse producten en overtuigen van hun kunnen. Neem de producten uit de Noordzee, producten die we al snel als te duur bestempelen. Keuzes die gemaakt worden voor bijvoorbeeld gekweekte tilapia, zalm of tonijn, terwijl er in de Noordzee zoveel alternatieve vis van top kwaliteit rondzwemt! Kortom, ik wil mensen bewust maken van hun verantwoordelijkheid, hun foodprint, hun culinaire identiteit. En wat is hier dan een mooier middel voor dan eten! Culinaire tradities en eetgewoontes zijn al eeuwenlang een uiting van cultuur.  Samen koken en eten verbroedert!

Wat doe je hiervoor? Wat is je doel?
Ik ben trots op de Nederlandse keuken, onze smaken, tradities, producten en dat mag iedereen weten. Als ambassadeur draag ik het gedachtegoed van Dutch Cuisine uit, bijvoorbeeld naar cateraars, amusementsparken en charterschepen maar ook tijdens private chefs diners, kookworkshops, kookcursussen en presentaties op bijvoorbeeld foodtruckvestival VISSCH en andere culinaire evenementen. Mijn doel is om samen met alle Dutch Cuisine ambassadeurs Nederland culinair op de kaart te zetten.