Mathieu Vanhautem

SVH Meesterkok
Coördinator opleiding Dutch Cuisine
Gilde Food & Hospitality College, VenloOver Mathieu Vanhautem
Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Mathieu Vanhautem werkt nu al bijna 25 jaar bij het Gilde Food & Hospitality College in Venlo. Als echte ambachtsman weet hij dat het heel belangrijk is voor zijn studenten om met de juiste vakmensen te werken en van hen te leren. Kruisbestuiving is daarbij belangrijk.

Vanhautem groeide op in het Zuid-Limburgse Mechelen. In 1995 behaalde hij de titel SVH Meesterkok en voegde zich definitief bij de top van de Nederlandse horeca. “Om een topper te worden heb je passie nodig”, zegt hij. “Motivatie, inzet, doorzettingsvermogen en niet in de laatste plaats enthousiasme. Daarom heb ik gekozen voor het onderwijs. Ik wil de jeugd de basis en het vuur meegeven om ons mooie vak uit te oefenen.”

Hij volgde tal van (onder andere SVH-)opleidingen om zo ver te komen en deed intussen praktische ervaring op in ‘t Klauwes, Wahwiller; Prinses Juliana, Valkenburg; La Truite d’Or, Gulpen; De Keizerskroon, Gronsveld en La Bonne Auberge, Slenaken. Via de positie van chef-kok bij het Holland Casino in Eindhoven (“daar deed ik de liefde op voor het opleiden van jong talent”) rolde hij in 1996 als docent gastronomie de Gilde Opleidingen in.

Waarom Dutch Cuisine?
Mathieu Vanhautem: “Regionale producten, gezonde voeding, duurzaam werken en winst voor iedereen. Onze Dutch Cuisine studenten gebruiken de beste, biologische producten die onze aarde biedt want het is uiteindelijk de natuur die ons van al dit moois voorziet. “