Dag van de Nederlandse Keuken 2024


Presentator Erik Vermeulen: (Culinair) journalist BNN / VARA.

SAMEN MAKEN WE ONZE NEDERLANDSE KEUKEN NOG BETER, BEKENDER EN GEZONDER 

Veel restaurateurs en chefs zijn enorm trots op wat ze op het bord leggen, en terecht! Ze gebruiken verse en lokale producten die in het seizoen zijn en zo werken ze mee aan een betere, gezonde en verantwoorde wereld. Tijdens de DVDNK gaan we er samen voor zorgen dat we nóg meer collega’s trots maken op wat ze doen.

Dinsdag 2 juli 2024  | 10.00 – 17.00 uur  |  de Dyck, Woudsedijk-Zuid 43, Woubrugge

Meld je direct aan via: info@dutch-cuisine.nl. Doe dit met vermelding voornaam, achternaam, functie, bedrijfsnaam en je mobiele nummer.

Programma
10.00 – 10.30 uur Ontvangst met koffie en Nederlandse lekkernij

10.30 – 10.35 uur
Opening door Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Dutch Cuisine
‘Hoezo zijn we trots?’

10.35 – 11.05 uur
Tom van Loenhout – cardioloog Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
‘Trots op lekker gezond eten’
Tom wil gezond eten als medicijn. De zorg wordt onbetaalbaar, preventie met o.a. goede voeding is geen luxe maar een noodzaak.

11.05 – 11.20 uur
Bas Cloo – Consultant duurzame Horeca. Mede-grondlegger Dutch Cuisine.
‘Trots op Biodiversiteit op je bord’
Bas licht het Dutch Cuisine project ‘Biodiversiteit op je bord’ toe.

11.20 – 11.45 uur Korte onderbreking met drankjes

11.45 – 12.15 uur
Albert Kooy – SVH Meesterkok, medegrondlegger Dutch Cuisine
‘Trots op de Nederlandse Keuken, maar wat is de Nederlandse keuken eigenlijk’
Albert vindt dat de Nederlandse keuken alles in zich heeft om trots op te zijn, maar dan wel met een verfijnde aanpak en op basis van een paar principes en beestachtig goede groente.

12.15 – 12.45 uur
Joël Broekaert – culinair journalist van o.a. NRC
‘Lekkerder eten met minder vlees’
Historicus en culinair journalist en auteur Joël Broekaert zet de eiwittransitie in historisch perspectief en legt uit wat we zo lekker vinden aan vlees en hoe we met veel minder vlees veel lekkerder kunnen eten!

12.45 – 13.00 uur
Vragen/discussie

13.00 – 14.15 uur Tijdens de lunch gaan we gezamenlijk de moestuin in!

14.15 – 15.00 uur
Reinier Kempenaar – boer en restaurateur de Dyck
‘Trots op het nieuwe boeren, van het land op je bord’
Reinier maakt zich druk om lekker, gezond en verantwoord eten. Hij is naast boer ook restaurateur. Hij vertelt hoe hij aankijkt tegen het nieuwe boeren maar ook het nieuwe koken en moderne gastvrijheid. Hij wil ook zijn zorgen delen met de bezoekers van DVDNK 2024 en met hen discussiëren over de toekomst en wat Dutch Cuisine daarin kan betekenen.

15.00 – 15.30 uur
Luc Kusters – Bolenius Restaurant, vlaggenschip Dutch Cuisine
‘Dutch Cuisine in je onderneming’
Luc vertelt waarom een door Dutch Cuisine gedreven bedrijf niet alleen beter is voor het milieu maar ook goed is voor je portemonnee.
en
Niven Kunz – Restaurant Triptyque, ambassadeur Dutch Cuisine

‘Foodprint for the future: 80/20’
Niven van Bronckhorst-Kunz deelt zijn visie over de toekomst van de gastronomie, zijn 80/20 filosofie en zijn liefde voor de duurzame keuken.

15.15 – 16.15 uur
Discussie: Trots op de Nieuwe Nederlandse Keuken
Alle aanwezigen krijgen de gelegenheid hun mening en ideeën te delen over Dutch Cuisine en de Nederlandse Keuken. Tevens is er ruimte vragen te stellen aan alle panelleden.

16.15 – 16.20 uur
Afsluiting

16.20 –  17.00 uur  Napraat, netwerken, borrelen

U krijgt diverse Dutch Cuisine hapjes en een lunch aangeboden.
Max. aantal deelnemers: 100.
Inschrijven kan door een mail te sturen met vermelding Voornaam, achternaam, functie, bedrijfsnaam en telefoonnummer te sturen aan info@dutch-cuisine.nl.

DVDNK wordt georganiseerd door en 

met medewerking van: