Brabant European Region of Gastronomy 2018

3 december 2018
De Teruggave, Breda / 14.30-18.30 uur

 Tijdens deze grande finale wordt de oogst van het jaar van We Are Food & Brabant Celebrates Food belicht en in het tweede deel van het programma wordt vooruitgeblikt. In het eerste gedeelte van het programma worden de gasten mee op reis genomen door gastronomisch Brabant. Samen met o.a. gedeputeerde Anne-Marie Spierings, burgemeester Paul Depla (Gemeente Breda) en enkele energiegevers wordt teruggeblikt op 2018: een jaar vol inspiratie, innovatie en gastvrijheid. Ook zal de eerste Brabantse Gastvrijheid Award worden uitgereikt aan de meest gastvrije locatie van Brabant en wordt de laatste We Are Food-themamaand van het jaar afgetrapt: de maand van Brabantse Gastvrijheid. De maand waarin alles bij elkaar komt. Van onderzoek tot pop-up restaurant, van themamaand tot lokale en internationale programmering. Dutch Cuisine vriend Ralph Geerts, energiegever van deze maand en toonaangevend ontwikkelaar van culinaire concepten, vertelt hierover vanuit zijn pop-up keuken op locatie. In het tweede gedeelte van het programma wordt vooruitgekeken. Wat wordt gedaan met de legacy die is opgebouwd? Daarnaast geeft de Brabantse cabaretier Jochen Otten een blik op de toekomst en vier jonge foodprofessionals nemen de gasten mee in een visionaire vierspraak over de verre toekomst. Adres: Gasthuisvelden 11, 4811 VX  Breda. www.hoeproeftgastvrijheidinbrabant.nl