Wil jij leren hoe je duurzamer kan koken? Met producten van het seizoen en van lokale leveranciers. Met minder dierlijke producten? Gezond en toch lekker? Dan is de Dutch Cuisine workshop iets voor jou. Dutch Cuisine is een organisatie die zich inzet voor behoud en verrijking van het Nederlands culinaire erfgoed. We hebben in ons land enorm veel prachtige culinaire producten. Sommige daarvan zijn overbekend (kaas), andere juist onderbelicht (zeewier bijvoorbeeld). Op het gebied van land- en akkerbouw is Nederland al helemaal onovertroffen, zowel met oude traditionele gewassen als met innovatieve technieken. Dutch Cuisine is een stroming die ruimte en aandacht geeft aan een stijl van koken en eten die al deze producten op de kaart zet én waarbij duurzaamheid, lokaliteit en liefde voor het ambacht voorop staan. Bekend speerpunt van Dutch Cuisine is de 80/20 verdeling. Dat wil zeggen dat je voor 80% met plantaardige producten kookt en voor 20% met dierlijke. Op deze manier kan je zowel lekker áls duurzaam koken. Tijdens de Dutch Cuisine workshop kijken we in de winkel van Het Lokaal wat er die dag aanwezig is. We werken zowel met recepten als live inspiratie! We sluiten af met een heerlijk diner, begeleid door (uiteraard) duurzame en lokale wijnen. Aanmelden: hetlokaal.nl/product/dutch-cuisine/
Dutch Cuisine Workshop met The Vegetable Chef
3 februari 2020
Het Lokaal, Amersfoort