4 personen
Ingrediënten
1 winterwortel
4 sjalotten
4 kastanjechampignons
4 kleine aardpeer
1 schorseneer (dikke)
1 prei
250 gr. Kruidenboter
Aardpeer à l’Escargots: 24 kleine aardperen
Groenten van het seizoen!
(Je hebt hier de ouderwetse escargots ovenschaaltjes voor nodig)
Bereidingswijze
Was de groenten (seizoen) voor je ze gaat bewerken.
Pof de aardpeer in aluminiumfolie ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde over en schil ze als ze iets afgekoeld zijn, ondertussen.
Schil de winterwortel met een dunschiller en snijd ze in 4 gelijke stukken.
Schil de sjalotten, verwijder van de champignons het steeltje.
Schil de schorseneer en snijd in 4 dikke stukken.
nijd 4 dikke stukjes van het witte gedeelte van de prei.
Zet een grote pan water op en breng deze aan de kook, voeg 16 gram zout per liter toe en kook de groente per soort beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven op 180 °C.
Verdeel de groente in de escargots schaaltjes en schep met een lepel per groente een lepel kruidenboter op de groente en zet de schaaltjes in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten.
Serveer dit met goed brood!
Kruidenboter
Ingrediënten
250 gr. boter
1 sjalotje
10 tenen knoflook
1/2 theelepel Cayenne peper
1 eetlepel gehakte dragon
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte koriander
2 eetlepels gesneden bieslook
1 eetlepel gladde mosterd
4 gr. zeezout
Bereidingswijze
Sjalotje snipperen.
Knoflook uit persen.
Alle ingrediënten mengen en één dag laten staan.
Of de kruiden, knoflook sjalotje in de keukenmachine fijn cutteren en vervolgens de boter op kamertemperatuur toevoegen en 5 minuten fijn cutteren, op smaak maken met het zout en de cayennepeper.
Recept van Albert Kooy, SVH Meesterkok en bedenker van de 5 principes van Dutch Cuisine, een gerecht uit zijn boek “De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken”.