Brasserie 2050

Rabobank en Lowlands zijn het nieuwe initiatief Brasserie 2050 gestart. Tijdens het festival maakten bezoekers kennis met het voedsel dat in het jaar 2050 op het bord zal liggen. Op de kaart? Gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, zoals zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid. Het restaurant staat in het teken van het wereldvoedselvraagstuk: Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien?
Maartje Nelissen van The Food Line-Up, verantwoordelijk voor het culinaire concept, vertelt dat ieder gerecht gekoppeld is aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. “Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten. Duurzaamheid speelt ook op andere manieren een rol. De moderne boerenschuur met hightech vertical farms, die Brasserie 2050 huist, is volledig demontabel en herbruikbaar, tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.”