De Bijenkorf

 

Wat in 1870 begon als een klein fourniturenwinkeltje in Amsterdam is vandaag de dag uitgegroeid tot een beroemde warenhuisketen met 7 vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen, Maastricht en uiteraard de prachtig historisch vestiging op de Dam in Amsterdam. De Bijenkorf staat vooral bekend om de luxe merken en stijlvolle producten die het aanbiedt en de internationale allure die de winkels uitstralen. Niet alleen in de winkelstraat is de Bijenkorf een graag gezien warenhuis ook op het wereldwijde web is de Bijenkorf een sterke online winkel.

Dé plek voor mode en design
In de Bijenkorf wordt goede service gecombineerd met de laatste trends, bijzondere evenementen en natuurlijk een breed assortiment aan designerproducten. De meest exclusieve merken zijn verkrijgbaar, waaronder Louis Vuitton, Hermès, Burberry, Gucci, Celine, Diane von Furstenberg en Lanvin. Naast kleding, tassen, schoenen en accessoires kun je er ook terecht voor interieurartikelen, koffers, elektronica, cosmetica en bijzondere cadeaus. Als je overweldigd wordt door het enorme aanbod kun je ook gebruik maken van de speciale personal shopper service. Deze belevenis begint bij de creatieve en fantasierijke etalages met elementen die op elke etage terug te vinden zijn. De Bijenkorf is hét toonaangevende warenhuis van Nederland!

Culinaire hoogstandjes
Na uren van winkelen is het natuurlijk tijd om jezelf te trakteren op een lekkere maaltijd, snack of kop koffie. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg in de Bijenkorf! De Cafés en Restaurants The Kitchen zijn de perfecte locaties voor de beste kop illy koffie met gebak uit de eigen Meesterbanketbakkerij, luxe belegde broodjes, salades maar ook warme maaltijden als een heerlijke pizza, pasta, gewokte noedels of een “catch of the day” vind u in het assortiment! Een gevarieerd aanbod van verse producten die in een open keuken worden bereid. Duurzaamheid en service staan hoog in het vaandel; de Bijenkorf geeft het goede voorbeeld door bijvoorbeeld “Meatless Monday” of een vegan assortiment in te voeren in haar restaurants en cafés en op deze manier een bijdrage doet aan een meer duurzame wereld.

Dutch Cuisine
Vanuit een rijke (Nederlandse) historie vindt de Bijenkorf het belangrijk om lokale producten onder de aandacht te brengen; Nederlandse leveranciers, traditionele Nederlandse gerechten en seizoen producten die de Nederlandse eetcultuur zo sterk maken. Wij gebruiken graag producten van Nederlandse bodem en voelen ons verplicht de Nederlandse keuken te promoten bij onze gasten; niet alleen de internationale toeristen willen wij laten proeven van klassiekers maar ook de “locals” vinden bij ons die gerechten waar we zo trots op zijn. Met onze rijk traditie onderstrepen wij graag Dutch Cuisine; niet alleen door typische klassiekers als bijvoorbeeld de kroket, erwtensoep, de appeltaart en het saucijzenbroodje zijn iconische producten, ook in de seizoenen besteden we veel aandacht aan haring, Oosterschelde kreeft, oesters, aardbeien en asperges maar wij werken ook samen met Nederlandse sterrenkoks; ieder kwartaal introduceren wij een Sterren broodje; gemaakt met lokale producten en op die manier proberen wij een nieuw iconisch gerecht toe te voegen aan ons assortiment; aldus Kees van Wezel, director of Food & Beverage van de Bijenkorf.
De Bijenkorf voelt zich enorm verbonden met Dutch Cuisine.