Tempura van witte asperge

Ingrediënten

  • 1 kg. witte asperges
  • 15 gram boter
  • 160 gram tempurabloem
  • 5 gram eidooier
  • 600 gram ijswater
  • naar behoefte zout

Werkwijze

  1. Schil de witte asperges en snijd bij zodat deze vrij is van harde stukken met veel draden erin.
  2. Plaats de witte asperges plat in een vacuümzak met de boter en peper en zout. Trek volledig vacuüm.
  3. Stoom de witte asperges in de stoomoven op 88°C voor 8 minuten en koel terug op ijswater.
  4. Haal de witte asperges uit het vacuüm en laat deze goed uitlekken. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  5. Meng met chopsticks de tempurabloem de eidooiers en voldoende van het ijswater zodat een dun beslag ontstaat.
  6. Dip de witte asperges één voor één in het beslag en laat meteen in de frituurpan zakken.
  7. Besprenkel ze vervolgens nog met wat extra tempurabeslag.
  8. Bak ze tot krokant, maar niet te lang. Tempura moet heel licht van kleur blijven.
  9. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
  10. Serveer ze direct.

Erwtenmousseline

Ingrediënten

  • 250 gram erwten
  • 100 gram boter
  • naar behoefte zout en peper

Werkwijze

  1. Blancheer de erwten en draai fijn in de blender met de roomboter.
  2. Breng op smaak met zout en peper.

Curio

Wij hebben gekozen om een voorjaars gerechtje uit te lichten die mooi aansluit bij onze west Brabantse streek. Daarom witte asperge en een stukje Harder. Deze producten komen beide uit onze streek en zijn samen perfect in het voorjaar verkrijgbaar.

Het gerecht dat wij bedacht hebben is in samenwerking gegaan met onze studenten. Onze 1e jaars studenten werken sinds dit schooljaar met recepten afkomstig van Gastronomixs vandaar dat dit gerecht ook grotendeels bestaat uit componenten van Gastronomixs.

Curio, voorheen ROC West-Brabant, is een regionaal opleidingencentrum en aanbieder van middelbaar beroepsonderwijs en AOC-opleidingen. De organisatie bestaat uit eenheden die op 55 verschillende locaties in West-Brabant vmbo-, mbo- en vo-onderwijs verzorgen.

Adres: Trivium 74, 4873 LP Etten-Leur, 088-2098000, infopunt@curio.nl