POSITIE DUTCH CUISINE IN WORLD FOOD CENTER

Geplaatst op

Dutch Cuisine krijgt een ruimte ter beschikking in de Frisokazerne (onderdeel van het nieuw te bouwen World Food Center in Ede) waarin Dutch Cuisine een programma gaat verzorgen. In dit programma staan dialoog, debat en presentaties/workshops centraal. Hoe dit programma eruit gaat zien, wordt nog nader bepaald. Het World Food Center Ede moet dé internationale etalage worden van de totale Nederlandse Agro & Food sector. Een ontmoetingsplek voor bedrijven, kennisinstellingen en consumenten met als doel kennis over voeding en gezondheid, verduurzaming, productiemethoden en technische ontwikkelingen te verspreiden. De vele partijen die onderdak kunnen krijgen in het World Food Center variëren van chef-koks, producenten en veredelaars tot aan retailers, boeren, vissers, tuinders en gezondheidsspecialisten.
In het World Food Center komen drie functies samen: een expertise centrum, een food lab en een innovatiecentrum. In het expertise centrum beleven consumenten en professionals op een interactieve manier hoe voedsel wordt gemaakt en gedistribueerd. In het food lab wordt (wetenschappelijke) kennis ontwikkeld over en door consumenten. Tot slot inspireren bedrijven elkaar tot nieuwe producten in het innovatiecentrum. Tevens kunnen hier de laatste technologieën en inzichten op het gebied van food met elkaar worden gedeeld.

www.worldfoodcenters.com