DUTCH CUISINE IN HET KOKSONDERWIJS

Geplaatst op

Koks in spé nemen de consument van morgen aan de hand mee in wat ze eten, welke producten er worden gebruikt, waar deze vandaan komen en op welke wijze ze bereid kunnen worden, Ze vervullen als culinaire voorlopers een voorbeeldfunctie en beïnvloeden mensen direct en indirect in hoe zij zich voeden, en dus ook in hoe duurzaam zij dit doen.
In opdracht van DuurzaamDoor (RvO) heeft Dutch Cuisine een onderzoek gedaan naar de Implementatie van duurzaamheid in de Koksopleidingen van Nederland. Er zijn interviews gehouden met managers en praktijkdocenten van 9 ROC’s en er zijn workshops gegeven. Daaruit blijkt dat er behoefte is aan Dutch Cuisine onderwijsprogramma’s en lesmaterialen, workshops voor studenten, docenten en leermeesters, en aan communicatie gericht op het onderwijs. Dutch Cuisine is nu in gesprek met het Koning Willem 1 College en Gastronomixs hoe dit te realiseren en hoe we met studenten en Dutch Cuisine ambassadeurs basisrecepturen kunnen ontwikkelen.