Pilot matchmaking voor duurzame Brabantse boeren en horeca

Geplaatst op

De missie van Dutch Cuisine is het op de kaart zetten van de Nederlandse keuken en eetcultuur, in binnen- en buitenland. Naast de creativiteit van de chefs maken de talloze Nederlandse streekproducten deze keuken en eetcultuur zo bijzonder en uniek waardoor we met meer trots kijken naar onze Nederlandse culinaire identiteit. Om deze unieke eetcultuur meer bekendheid te geven, stimuleert Dutch Cuisine chefs door het hele land om vaker met streekproducten te gaan werken en zich erdoor te laten inspireren. Echter de verkrijgbaarheid van deze producten is een van de praktische problemen om er ook daadwerkelijk mee te kunnen werken als chef zijnde. Hoe zorgen we ervoor dat deze mooie producten die onze Nederlandse eetcultuur zo bijzonder maakt, ook op een gemakkelijke wijze te bestellen zijn. Dutch Cuisine wil hierin een brugfunctie gaan vervullen door de producent en de horeca ondernemers aan elkaar te verbinden via een bestaand logistiek netwerk. Dit pakken we op in het pilotproject ‘Matchmaking Facility’ dat vorige week in Noord-Brabant zijn eerste fase in is gegaan.

Dutch Cuisine Matchmaking Toolkit
In deze pilot gaan we samen met diverse partijen waaronder Horesca Smulders en Food-Up!, duurzame producten van onder andere de coöperatie Kempengoed promoten bij de Kempense horeca in Noord-Brabant. De leereffecten hiervan worden verwerkt in een ‘Dutch Cuisine Matchmaking Toolkit’. Het pilotproject komt voort uit de Green Deal Verduurzaming Voedselconsumptie – welke in 2014 is geïnitieerd door Dutch Cuisine – en wordt mogelijk gemaakt door Dutch Cuisine, het ministerie van Economische Zaken en provincie Noord-Brabant. De op te leveren Matchmaking Toolkit zal er toe leiden dat in de toekomst meerdere horecabedrijven op brede schaal van hun eigen regionale producten gebruik kunnen gaan maken.

Meer informatie: Victor de Lange (victor@dutch-cuisine.nl)