Rotterdam zet zich in voor een gezonder voedselaanbod

Geplaatst op

Op 15 februari 2018 kwamen 15 organisaties uit de Gemeente Rotterdam samen omdat zij zich willen inzetten voor een gezonder voedselaanbod in Rotterdam. Dit was tijdens een inspiratiesessie in het kader van het netwerk Gezond010. Er waren sprekers van het Voedingscentrum, Variatie in de Keuken en Total. De deelnemers waren zo geïnteresseerd en geïnspireerd dat er een concrete actie uitgekomen is, waarbij iedere organisatie op zijn manier zijn steentje bijdraagt. De 15 uiteenlopende organisaties gaan de uitdaging aan om een week lang te experimenteren met een gezonder aanbod. De deelnemers komen uit uiteenlopende sectoren (van bioscoop, tot supermarkt, tot zwembad) waar elke Rotterdammer wel te vinden kan zijn, en zij hebben allemaal één ding gemeen: zij willen hun voedselaanbod gezonder maken. De Gemeente Rotterdam heeft opdracht gegeven aan Variatie in de Keuken om de deelnemers te adviseren en te begeleiden tijdens dit proces. Dit project is van start gegaan in februari en wordt afgerond in de zomer van 2018.