Buurtbrengers, het gratis online platform voor winkels en restaurants

Geplaatst op

Buurtbrengers is een vrijwilligersinitiatief van Jeannette en Martine Binnema in samenwerking met digital agency 23G. Het idee van Buurtbrengers zag het licht tijdens Hack The Crisis, een serie hackatons die wereldwijd werd georganiseerd om oplossingen te bedenken voor corona-gerelateerde problemen.

Buurtbrengers biedt lokale winkeliers en restaurants in heel Nederland gratis een online verkoopkanaal en verbindt hen zo met hun lokale klanten die graag online shoppen. Tegelijkertijd biedt het consumenten de mogelijkheid om hun favoriete winkels in de buurt te steunen en hun gewenste producten snel en duurzaam thuisgebracht te krijgen.

In eerste instantie richtte Buurtbrengers zich vooral op winkels, maar inmiddels blijkt dat steeds meer restaurants succesvol zaken doen via het platform. Dit corona-initiatief voorziet restaurants van een gratis bestelpagina. De bestelpagina is makkelijk in gebruik en is in te richten naar de huisstijl van het restaurant. Ook kunnen foto’s van het restaurant en bij de gerechten worden geplaatst. Om een bestelpagina aan te maken is geen technische kennis nodig; binnen een uur is de pagina gereed. Vanaf dat moment kunnen bezoekers gelijk bestellen en betalen. Restaurant Ries in ‘s-Hertogenbosch is een voorbeeld van een deelnemend Dutch Cuisine restaurant: https://ries-etendrinken.buurtbrengers.nl/

Voor meer informatie ga naar Buurtbrengers.