Livecast ‘Van boer naar bord’

Geplaatst op



 

De coronacrisis heeft laten zien dat de voedselvoorziening van de stad kwetsbaar is. Tegelijkertijd herontdekten Amsterdammers door de crisis boeren dichter bij huis: talloze nieuwe, korte ketens, zoals Support Your Locals en Boeren voor Buren werden in een oogwenk opgetuigd. Het bruist in en rondom Amsterdam van de nieuwe en bestaande initiatieven die de afstand tussen boer en burger zo kort mogelijk maken. De gemeente Amsterdam neemt, als eerste stad in Nederland, het initiatief om al deze initiatieven te verbinden en de komende jaren gezamenlijk te werken aan de ambitie een regionaal voedselsysteem op te bouwen in de metropoolregio Amsterdam. Meer weten over hoe dat nou zit met de korte voedselketen van Amsterdam? Bekijk deze video.

De gemeente Amsterdam en wethouder Laurens Ivens nodigen u van harte uit om deze livecast te bekijken. Hoofdgast was Barbara Baarsma (hoogleraar economie Universiteit van Amsterdam en directievoorzittter Rabobank Amsterdam). De presentatie was in handen van Joris Lohman, oprichter van Food Hub en mede-initiatiefnemer Taskforce Korte KetenBoy Griffioen (melkveehouder, initiatiefnemer MOMA), Abdelhamid Idrissi (Boeren voor Buren), Marieke de Ruyter (the New Fork) en Mark Frederiks (Local2Local) namen ons mee in de praktijk van de korte ketens rondom de stad.

De livecast was een initiatief van Gemeente Amsterdam, Taskforce Korte Keten en Van Amsterdamse Bodem. De uitzending was tevens het startschot van de Regionale Alliantie Korte Ketens MRA; een meerjarige samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, Taskforce Korte Keten, Voedsel Verbindt en aangesloten partners die zich ten doel stellen voor 2030 een robuust en duurzaam regionaal voedselsysteem op te bouwen in de metropoolregio Amsterdam.