Dutch Cuisine verwelkomt Gastronomisch Gilde

Geplaatst op

Met trots presenteert Dutch Cuisine een nieuwe partner: het Gastronomisch Gilde, dé vereniging voor alle food- en gastvrijheids-professionals in de horeca, catering, educatie en zorg.

Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan uit een fusie van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor alle food- en gastvrijheidsprofessionals in de horeca, catering, educatie en zorg. Het Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk SVH Meesters, Koksgilde, GastVrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden te ondersteunen en te stimuleren.

Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur te bevorderen, alsmede duurzamer en gezonder eten, het gebruik van natuurlijke en met name plantaardige ingrediënten. Met deze samenwerking draagt het Gastronomisch Gilde actief het gedachtegoed uit van Dutch Cuisine door haar leden te inspireren, enthousiasmeren en informeren over Dutch Cuisine.  Daarnaast willen Dutch Cuisine en Gastronomisch Gilde gezamenlijke projecten starten waarbij kennis en netwerken met elkaar worden verbonden. Hans Everse, voorzitter-president Gastronomisch Gilde: ‘In de samenwerking met Dutch Cuisine zetten we met trots Gezondheid en Duurzaamheid weer op de kaart voor onze leden. Onze leden zijn een voorbeeld voor de consument, dus laten wij het goede voorbeeld geven samen!’