Duurzaamste Bedrijf: twee horecabedrijven in top 3

Geplaatst op

Bij de verkiezing Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020 zijn twee horecabedrijven in de top 3 geëindigd. De formule Yoghurt Barn (13 vestigingen) legde beslag op de tweede plaats. Snackbar van de Toekomst van Dutch Cuisine ambassadeur Marco Agema werd derde. Winnaar van de verkiezing werd Forbo, een bedrijf dat vloeren maakte van biologisch materiaal. Vele tientallen bedrijven uit allerlei sector waren genomineerd voor de titel; de laatste weken kon het publiek stemmen op één van alle duurzaam-werkende bedrijven.

Snackbar van de Toekomst
Oud-cafetariahouder Marco Agema uit Groningen legde voorheen al een grote belangstelling aan de dag voor ethisch ondernemerschap. Zo streefde hij naar zero waste en pionierde hij in zijn bedrijf met biologische producten. Enkele jaren geleden gooide hij het roer helemaal om. Agema en zijn familie deden de bestaande cafetaria van de hand. Sindsdien gaat Marco met de rijdende inspiratiewagen Snackbar de Toekomst de boer op.

Yoghurt Barn
Yoghurt Barn, het bedrijf van Wouter Staal dat tweede werd, behoort samen met het Zweedse concern Max Burgers, tot de weinige klimaatpositieve eetgelegenheden van Europa. De koolstofuitstoot van elke bestelling wordt er voor 110 procent gecompenseerd.

www.duurzaamstebedrijfvannederland.nl