Dag van de Nederlandse Keuken

Geplaatst op

27 juni jl. was de eerste Dag van de Nederlandse Keuken in Koning Willem 1 College in Den Bosch. De dag stond in het teken van de nieuwe de nieuwe culinaire ®evolutie in Nederland en het moderniseren van het horecaonderwijs.

Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Dutch Cuisine stak van wal met: “Adieu Franse keuken, welkom Nederlandse keuken. De traditionele Franse keuken, met vlees en vis in de hoofdrol, is passé, niet meer van deze tijd. De nieuwe Nederlandse keuken, met als basis beestachtig lekkere groente en vlees en vis als garnituur is hét antwoord op de foodproblemen waarmee Nederland nu en in de toekomst te maken heeft. Het roer gaat en moet om. Nederlandse chefs en restaurantondernemers spelen in deze ®evolutie een hoofdrol. De chefs en ondernemers kunnen met de vijf principes van Dutch Cuisine het verschil maken. Zij kunnen zorgen voor een revolutie op het bord en voorbeeld zijn voor de nieuwe Nederlandse kookstijl, ook in Nederlandse gezinnen”.

Albert Kooy, bestuurslid Dutch Cuisine en bedenker van de 5 Dutch Cuisine principes: “Er is werk aan de winkel. Voor chefs, ondernemers en bediening. En daar gaat Dutch Cuisine bij helpen met de splinternieuwe Dutch Cuisine Community –www.dutchcuisinecommunity.nl – waarmee restaurants stapsgewijs met allerlei toolkits aan de slag kunnen. En ook met mijn nieuwe boek De Nieuwste Nederlandse Keuken, waarin precies wordt aangegeven hoe in gerechten de Dutch Cuisine principes kunnen worden toegepast”.
  
Marc Raaijmakers, directeur Voeding en gastvrijheid Koning Willem I College, hield een vlammend betoog voor vernieuwing van het horecaonderwijs, die beter inspeelt op de huidige en toekomstige studenten, die mede aan de basis staan deze ®evolutie. “KW1C is koploper en wil andere scholen met horecaonderwijs graag helpen de broodnodige onderwijstransitie te maken met een pakket aan services”.

De DVDNK is een initiatief van Dutch Cuisine en KW1C en werd mede mogelijk gemaakt door docenten en studenten van KW1C, Friese Poort, Sneek en Gilde Opleidingen, Venlo.

Meer informatie:
www.dutchcuisinecommunity.nl
www.dutch-cuisine.nl
www.kw1c.nl
Het boek kan besteld worden bij www.kmuitgevers.nl voor € 34.95