BD-Totaal Organic Foodfair – 4-11-2023 in Houten

Geplaatst op

  • Wanneer: zaterdag 4 november 11.00 – 17.00 uur
  • Plaats: Lichtschip 31 Houten

Het is regelmatig in het nieuws geweest: de Green Deal, de stikstofproblematiek, het veranderende klimaat, afnemende biodiversiteit in de natuur en de slechtere waterkwaliteit in Nederland.

Biologische landbouw en de consumptie van biologische producten kunnen in deze problematiek een deel van de oplossing zijn. Om dit te laten zien organiseert BD-Totaal Organic Foodservice op 4 november in het kader van het 30 jarig bestaan een Organic Foodfair met als titel Eet je wereld mooier.

Tijdens dit event zal BD-Totaal samen met Dutch Cuisine de aftrap nemen voor het project Biodiversiteit op je Bord. Dit is een initiatief, gesubsidieerd door het Ministerie van Landbouw en Visserij waarbij restaurants, chef-koks en cateraars een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit.

EKO-Horeca is co sponser van het event en geeft informatie over de inhoud en voordelen van biologische certificering. Hiermee kan een onderneming laten zien aan welke duurzaamheidseisen het bedrijf voldoet.

Chef-kokkin Sharon de Miranda zal tijdens het event kookdemo’s geven met als thema Eet je wereld mooier. Sharon is  chef-kok van Food Forum, een inspiratierestaurant op  de Flevo Campus in Almere. De campus is het Flevolands kenniscentrum voor het voedselsysteem van de toekomst. Daarnaast is zij bekend als TV-kokkin van het KRO-NCRV programma Binnenste Buiten, het inspiratieprogramma voor een groen leven.

Een 35 tal leveranciers van biologische producten zal u informeren over het assortiment en de laatste noviteiten. Daarnaast zijn organisaties zoals Stichting Demeter, brancheorganisatie Bionext, United Economy en Meerbomen.nu aanwezig om u te informeren.

Aanmelden kan via de website  BD-Totaal Meer info: Paul Soeterbroek info@bd-totaal.nl