Restaurant het Kook Atelier op Oost breidt uit

Geplaatst op

De Waelde Tuin | Onze culinaire natuur speeltuin

Sinds afgelopen december hebben wij onze tuin met 6 hectare mogen vergroten. Helaas niet direct aangrenzend aan onze eetbare tuin van 3000M2 op Oost, maar op slechts 4km afstand.

Wij zijn de trotse opvolgers die deze historische boomgaard mogen doorzetten. Maar wij zouden onszelf niet zijn als we niet nét even een stapje verder gaan…..

  • We hebben inheemse planten, kruiden en struiken geplant in onze boomgaard. Ruim 2 hectare aan extra biodiversiteit, vergeten rassen en soorten. Zo kunnen wij onze keuken voorzien van authentieke lokale plantaardige smaakmakers zonder de natuur te verstoren.
  • We creëren verschillende ecosystemen in de tuin, zo wordt er binnenkort een natuurlijke vijver aangelegd waar vele waterplanten en vogels hun thuis zullen vinden. Waar water is, is leven en voor ons ook mooie extra smaken zoals de watermunt en ons zelf geteelde wasabi.
  • We hebben een moestuin aangelegd op basis van de no dig methode met raised beds. Zo laten we de bodem met rust en voeden wij deze met de toevoeging van organische materialen om het bed te creëren.
  • Voorheen werd er gespoten en daar zijn wij direct mee gestopt. Onze aanpak is natuur inclusief. We hebben onderbegroeiing aangebracht en hebben vriendschappen gesloten met lieveheersbeestjes en oorwormen.
  • We streven naar een zelfvoorzienend en circulair restaurant. We telen onze eigen kruiden, fruit (appels, peren, pruimen, kersen, bessen) sap en fijne groenten.
  • We telen hier ook alle cress soorten en zilte kruiden. Zo hoeven wij ook dat ingrediënt niet langer in te kopen.
  • We telen hier ook de ingrediënten voor al onze eigen kombucha’s, kefir en siropen die de botanical pairing vormen in ons restaurant

Daarnaast hebben we op Oost zelf ook een aantal mooie stappen mogen zetten.

  • op Oost is voorzien van het Green Key Goud label
  • Ons menu is nu ook volledig vegan te reserveren
  • We serveren niet eerder menu een vleesgerecht. Zoals het huidige menu (we wisselen 5x per jaar) bevat geen vlees. De basis zijn planten, groenten en kruiden aangevuld met lokale en Nederlandse vis, schelp en schaaldieren in het seizoen.
  • Ons hotel heeft geen fabrieksthee meer op de kamers, alleen zelf geplukte & gedroogde wilde kruidenthee blend.

Openingstijden en menu

  • We zijn op dinsdag t/m zaterdag geopend en serveren wij ons Signature en Tasting menu, beiden uiteraard vanuit ons gedachtegoed Served by Nature.

Op zondag bieden wij voor onze hotelgasten een extra service; lunch Fruits de Mer met al het moois uit de Wadden en Noordzee. Op dit moment buigen wij ons over een vegetarisch concept: Fruits de Terre.

Naar website op Oost.