Werkadres: Ferdinand Bolstraat 88, 1072 LN Amsterdam
Telefoonnummer: 0611006408
Emailadres: dennis.wiemelink@gmail.com

Dennis Wiemelink

Vegetable Butcher bij VkusVill
VkusVill Nederland, Amsterdam

Werkadres: Ferdinand Bolstraat 88, 1072 LN Amsterdam
Telefoonnummer: 0611006408
Emailadres: dennis.wiemelink@gmail.comWie is Dennis Wiemelink?
Dennis werkte 23 jaar als Chef patissier en Chef-kok in top restaurants, onder andere met een Michelinster. Tegenwoordig werkt hij als Vegetable Butcher en receptontwikkelaar voor Vkusvill. In deze rol kan hij zijn passie voor koken en zijn creativiteit voor het ontwikkelen van gezonde en gevarieerde recepten nog beter kwijt.

 Toen hij begon met Crossfit merkte hij hoeveel zijn lichaam en geest eigenlijk aan kunnen. Wat niet wende was de spierpijn in combinatie met het fysiek werken in de keuken. Het advies was het nemen van eiwit shakes. Dat kon volgens Dennis anders; waarom kan je dat niet uit je een gezonde, maar vooral ook lekkere maaltijd halen?! Door zijn voedingspatroon aan te passen met recepten vol proteïne, ondervond Dennis aan den lijve het effect van goede voeding op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Spierpijn was simpelweg verleden tijd. Zijn proteïnerijke  recepten brengt hij binnenkort, samen met een klein team, uit in zijn eerste kookboek; Kracht.

 Als Vegetable Butcher bij VkusVill is hij de uitdaging aangegaan om de consument gezonder te laten eten. Velen willen graag gezond eten, maar missen inspiratie of kennis van bijvoorbeeld groenten. Hierdoor kiest men vaak voor één soort groente en wordt het eten van de aanbevolen hoeveelheid groenten eentonig en lukt het de consument niet om duurzaam zijn eetpatroon gezonder te maken.

 Door het maken van 250 grams porties gesneden groenten met dagelijks wisselende inhoud, het bedenken van bijbehorende recepten maakt Dennis het voor klanten gemakkelijk en verrassend lekker om gezond te eten. Bovendien levert hij door zijn receptkeuze een positieve bijdrage aan lokaal en seizoensgebonden eten.

 Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Mijn doel is om samen met Dutch Cuisine Nederland wakker te schudden!

Appels hoeven niet uit Chilli te komen, de lekkerste (Santana) komen gewoon uit Nederland. Zijn ze er niet? Dan is dat met een reden. Een mooi stuk gebraad van een rund is heerlijk maar gebruik dan bijvoorbeeld vlees van een dubbeldoel koe. En dit hoeft niet elke dag. Eet eens Pieterman. Deze vis komt vaak als bijvangst mee. Vervang de dierlijke eiwitten vaker door peulvruchten. De sky is the limit!

Volgens deze principes kook ik al jaren voor gasten in restaurants, maar zeker in deze tijd wil ik de consument thuis inspireren om gezonder te koken. Samen met Vkusvill en onze fantastische leveranciers maak ik het voor de consument thuis makkelijk om te ervaren hoe lekker lokaal en plantaardig eten kan zijn. Als Vegetable Butcher bij VkusVill maak ik een dagelijks wisselende en spannende groentemix van 250 gram, voorzien van een simpel recept. Onze klant is binnen 10 minuten klaar met koken en heeft een verse, verrassend lekkere en gezonde maaltijd. Groentify your life, noemen we dat.

Restaurants waar ik werkzaam ben geweest.
Restaurant wilhelminapark, Restaurant Het Bosch, Restaurant de Hoefslag* , Bistro Tante Koosje*