Emile van der Staak

Wie is Emile van der Staak? Emile van der Staak is de bevlogen chef-kok en eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Emile kookt botanisch en zijn producten haalt hij uit het voedselbos in Groesbeek waar hij het liefste op een houtblok zit en nadenkt over nieuwe gerechten. Niet omdat hij nou perse iets anders … Lees verder “Emile van der Staak”

Read more

Maik Kuijpers

Over Maik Kuijpers Maik Kuijpers is een concept chef van Brasserie Carstens gevestigd in het Victoria Hotel te Amsterdam. Voordat Maik Kuijpers Carstens opende, heeft hij een goede leerschool gehad. Trainingen en stages liep hij bij gerenommeerde restaurants als The Fat Duck and Berasategui om vervolgens 14 jaar lang als chef-kok de sterren van de … Lees verder “Maik Kuijpers”

Read more

Sebastiaan Knottnerus

Wie is Sebastiaan Knottnerus? Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opende vorig jaar in Den Haag zijn eigen seafood restaurant. Sebastiaan neemt zijn gasten mee op reis door de moderne, Franse keuken met nadruk op Nederlandse lokale producten uit de zee. Hij werkt met één menu dat zal afhangen van het seizoen en de vangst van de dag. … Lees verder “Sebastiaan Knottnerus”

Read more

René Pluijm

Wie is René Pluijm? René noemt zichzelf een culinaire nomade, altijd op jacht naar “lekkers”, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Hij is gek op het onbekende, verafschuwd routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. René heeft inmiddels een indrukwekkende cv op het gebied van eetcultuur. Hij … Lees verder “René Pluijm”

Read more

Joris Schildknecht

Wie is Joris Schildknecht? Joris Schildknecht is oprichter en chef van de Vegan Academy. De Vegan Academy is een workshop- en cursusplatform voor food professionals en geïnteresseerde thuiskoks. Met kookworkshops, online cursussen Masterclasses en demonstraties wil de Vegan Academy jou helpen om beter en lekkerder te koken en bakken op plantaardige basis. De plantaardige keuken en … Lees verder “Joris Schildknecht”

Read more

Nicky Aquaa

Over Nicky Aquaa Nicky Aquaa is een nuchtere Friese jongen met Nigeriaanse roods. Zijn droom is als kok de Nederlandse top te bereiken. Hij volgt op dit moment nog de Dutch Cuisine opleiding, Gespecialiseerd kok niveau 4 in Sneek. Met zijn 20 jaar is hij de jongste ambassadeur van Dutch Cuisine. Nicky is bekend van het … Lees verder “Nicky Aquaa”

Read more

Marijn van de Worp

Wie is Marijn van de Worp? Marijn van de Worp is nog geen jaar actief als zelfstandig chef-kok, maar zijn ster rijst snel. Volgens de gastronomiegids van GaultMillau behoort hij al direct tot tien meest veelbelovende jonge koks van Nederland. Met zijn gerechten onderscheidt kok Marijn van de Worp zich als chef. Creatief, verrassend, vernieuwend … Lees verder “Marijn van de Worp”

Read more

Peter Scholte

Wie is Peter Scholte? Peter Scholte werkte als chef onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. In Nederland had hij 5 jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam. Daarna was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van MR Porter en The Duchess in het W hotel in Amsterdam en … Lees verder “Peter Scholte”

Read more

Werner Zuurman

Wie is Werner Zuurman? Werner Zuurman is een autodidactische chef die zijn hart aan Terschelling verpacht heeft toen hij op achtienjarige leeftijd vakantiewerk ging doen op Terschelling. Ondernemen zit Werner in het bloed. Hij is eigenaar van hotel-restaurant Caracol en restaurant De Bras op Terschelling waar hij tevens chef-kok is. Verse oesters haalt Werner van het Wad … Lees verder “Werner Zuurman”

Read more

Frank Fol

Wie is Frank Fol? Groenten, ik hou van jullie! Frank Fol is geboren in een kool. Aan deze ietwat bovennatuurlijke gebeurtenis heeft hij een zwak aan groenten overgehouden. Een zoete voorliefde die in de loop der jaren nieuwsgierigheid is geworden en vervolgens een ware hartstocht. Dit alles in het hartje van zijn geboorteland België, een … Lees verder “Frank Fol”

Read more

Gerard Voskuilen

Wie is Gerard Voskuilen? Gerard Voskuilen is een gedreven vakman die sinds een aantal jaren werkt bij ROC Friese Poort. Naast de reguliere koksopleiding is hij samen met het Willem I College in den Bosch gestart met de opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine. Met deze opleiding worden de nieuwe generatie koks opgeleid; de koks van de … Lees verder “Gerard Voskuilen”

Read more

Robert Siedenburg

Wie is Robert Siedenburg? Robert Siedenburg heeft van jongs af aan geweten dat hij chef wilde worden. Hij belandde op de koksschool in Den Haag en heeft daarna het ‘traject werkend leren’ ook daar gevolgd. Hij bleek talent te hebben en heeft op allerlei niveaus gewerkt. Robert Siedenburg is altijd bezig met koken! Is het … Lees verder “Robert Siedenburg”

Read more