Biodiversiteit op je bord

Horeca en cateraars laten de wereld mooier eten
www.biodiversiteitopjebord.nl


Dutch Cuisine is trekker van het programma ‘Biodiversiteit op je Bord’. Daarin geven we voedselproducenten die zich inzetten voor biodiversiteit een duwtje in de rug. We doen dat door het gebruik van hun producten voor horeca en cateraars heel aantrekkelijk te maken. In het programma werken we samen met diverse partners die onder andere deelnemende horeca en cateraars in het zonnetje zetten.

Biodiversiteit gaat over de variëteit aan dier- en plantensoorten en het gaat daar niet goed mee. Het Wereldnatuurfonds schat de achteruitgang van soortenrijkdom in het Nederlandse agrarische gebied sinds 1990 op zo’n 40%. En dat is niet alleen problematisch voor onze voedselproductie, denk aan insecten die onze gewassen moeten bestuiven en bodemleven dat voor een vruchtbare bodem moet zorgen, daardoor kunnen we ook steeds minder genieten van spannende natuur en fraaie landschappen. Gelukkig is er ook een groeiend aantal boeren en vissers die zich inzetten voor behoud en herstel van biodiversiteit. Horeca en cateraars die hun producten in hun gerechten verwerken bieden we via het programma allerlei voordelen.

Horeca en cateraars kunnen als Supporter, Partner of Ambassadeur aan Biodiversiteit op je Bord deelnemen. Voor Supporters is er een laagdrempelig instapniveau, voor Partners en vooral Ambassadeurs gelden meer voorwaarden. Aan deze deelnameniveaus verbinden we verschillende voordelen. De meeste voordelen krijg je als Ambassadeur.

In het algemeen is deelname aan het programma aantrekkelijk omdat je daarmee je imago versterkt en nieuwe klantengroepen aan je kunt binden. Je kunt biodiversiteit in je communicatie heel aaibaar maken en daardoor de ‘Feel Good Experience’ bij je gasten versterken (we blijven weg van opgeheven vingertjes).  Via het programma zelf en via onze partners als bijvoorbeeld Bookdinners en Wereldnatuurfonds krijg je als deelnemer veel positieve publiciteit. Deelname is ook aantrekkelijk om de loyaliteit van je personeel te vergroten. We prikkelen de innovatiekracht in de keuken: ‘chefs as local heroes!’. Zo kun je besparen op kosten als gevolg van veel personeelsverloop. En het is natuurlijk ook gewoon fijn om onderdeel te zijn van de oplossing van een groot probleem.

We zijn in Noord-Holland, Utrecht en Overijssel inmiddels aan de slag met horeca die in het programma koploper willen zijn. Daarin werken we samen met een aantal groothandels. We nodigen andere horeca en cateraars uit heel Nederland van harte uit om dat voorbeeld te volgen en gasten te helpen om de wereld mooier te eten. Geïnteresseerd? Kijk op www.biodiversiteitopjebord.nl en neem via deze site contact op.

Dutch Cuisine werkt in het programma samen met diverse partners, zoals Ministerie LNV, Bookdinners, Wereldnatuurfonds, Naturalis, Bionext, Caring Farmers, Deltaplan Biodiversiteitherstel, Vogelbescherming en diverse horecagroothandels, provincies en gemeenten.